U trendu

DSS ostaje deo lokalne vlasti sa SNS u Čačku

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Čačku odbacio je danas odluku Predsedništva te stranke da se istupi iz lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i jednoglasno odlučio da ostaje u lokalnoj vlasti.

Čačanski DSS je naveo u saopštenju da su preuzeli deo odgovornosti za vršenje vlasti kada su, uz saglasnost Predsedništva DSS-a, potpisali koalicioni sporazum sa SNS-om 2016. godine.

„Ono što nas je do sada uvek karakterisalo, jeste odgovoran odnos prema koalicionim partnerima sa kojima smo postigli sporazum, gradjanima koji su nam ukazali poverenje i dužnostima za koje smo preuzeli odgovornost. Tako je uvek bilo, tako je ovoga puta i tako će uvek biti“, piše u saopštenju.

DSS je u Čačku na lokalnim izborima 2016. godine nastupila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom.  Ta koalicija je osvojila pet odborničkih mandata u Skupštini Čačka. DSS je po koalicionom sporazumu dobila jedan odbornički mandat, mesto sekretara Skupštine, pomoćnika gradonačelnika i rukovodjenje Apotekarskom ustanovom u Čačku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.