DSS raspustio sve odbore po Srbiji

Demokratska stranka Srbije (DSS) raspustila je sve stranačke odbore po Srbiji kako bi otvorila prostor za sve ljude, bez obzira da li su članovi te stranke ili ne, izjavio je danas predsednik te stranke Miloš Jovanović.

Na konferenciji za novinare, Jovanović je rekao da će prostor biti otvoren za sve koji imaju volje da se bez ostrašćenosti bore za naciju i demokratiju, kao ključna načela DSS.

Jovanović je dodao da je u izmenjenim okolnostima borbe za ta načela došlo vreme za smenu generacija u DSS, po dubini.

„Raspuštanje odbora deluje radikalno, ali nije. Jedan ciklus se zatvorio i vreme je da otvorimo prostor za sve ljude, bili oni članovi stranke ili ne, koji imaju volje i energije da se bez ostrašćenosti bore za načela i politička opredeljenja DSS“, rekao je Jovanović.

On je najavio da će desetak odbora DSS biti formirano već narednih dana kao i da će ubrzo biti izmenjen Status stranke.

Komentarišući 20. godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, Jovanović je rekao da je taj datum „delimično“ obeležio istoriju Srbiju a još više DSS jer je postala deo vladajuće strukture.

„Jasno je da je 5. oktobar morao da se desi. Gradjani više nisu mogli da trpe ratove, sankcije, siromaštvo ali je i jasno da nisu ispunjena sva njihova očekivanja“, kazao je Jovanović.

Dodao je da je DSS i 5. oktobra 2000. kao i u narednih osam godina na vlasti, odigrala „izuzetno pozitivnu“ ulogu jer se, po njegovim rečima, uvek trudila da interese države i naroda stavi na pravo mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.