U trendu

DSS: Srbija da predloži sporazume o proširenju kapaciteta graničnih prelaza

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da bi Srbija trebalo da predloži sporazume o proširenju kapaciteta graničnih prelaza kako bi se izbegla čekanja od po nekoliko sati.

„Maltretiranje i nehuman odnos prema desetinama hiljada turista i prevoznicima robe posledica su neodgovornosti prevashodno hrvatske, ali i srpske vlasti, koje umesto da rešavaju svakodnevne probleme ljudi istrajavaju na medjusobnim politikantskim prepucavanjima“, navode iz DSS.

Kako su naveli, možda bi predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugačije razmišljali da su prilikom susreta na graničnom prelazu Bogojevo-Erdut sa svojom decom čekali na suncu sedam sati.

Prema proceni DSS-a, Srbija bi trebalo da predloži Hrvatskoj zaključivanje medjudržavnog sporazuma kojim bi se utvrdilo neophodno povećanje kapaciteta najopterećenijih graničnih prelaza.

„Ukoliko bi hrvatska to odbila, putnike treba deljenjem prigodnog materijala obaveštavati o uzrocima zastoja i odgovornosti Hrvatske“, navode iz DSS.a.

Isto treba predložiti i Madjarskoj, kako bi se omogućio brzi protok na graničnom prelazu Horgoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.