U trendu

DSS: Vlast u Beogradu polako ali sigurno briše istorijsko arhitektonsko nasledje

Demokratska stranka Srbije (DSS) osudila je danas gradsku politiku kojom se nastavlja narušavanje starog arhitektonskog nasledja Beograda izgradnjom novih poslovnih objekata na mestu zgrada koje moraju biti pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulture.

Gradski odbor te stranke naveo da na to upućuje najava gradske uprave i izmena plana detaljne regulacije za deo bloka izmedju ulica admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Namanjine.

Takodje je istakao da se protivi „najavi urbanističkih promena na Kosančićevom vencu gde se planira izgradnja 20.000 kvadrata javno-kulturnog komercijalnog sadržaja“.

„Ovakvim odlukama se polako ali sigurno briše istorijsko arhitektonsko nasledje i grad kao takav gubi sliku svoje kulture koje nikako ne smemo da se odereknemo“, upozorila je DSS.

Istovremeno, navela je stranka, „oglašavaju se raznorazni biznismeni koji su sebi dali za pravo da podsticanjem divlje gradnje u Beogradu urušavaju grad i učestvuju u legalizaciji divlje gradnje“.

„Kada se promeni vlast u gradu Beogradu, DSS će insistirati na odgovornosti svih učesnika u kriminalnim radnjama koje se tiču divlje gradnje u našoj prestonici“, saopštio je GO DSS Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.