U trendu

Dumanović (Oslobodjenje): Cilj rušenja Stefanovića je da Andrej preuzme beogradski SNS

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije i predsednik Saveta za borbu protiv kriminala Pokreta „Oslobodjenje“ Milan Dumanović ocenio je danas da je cilj pokušaja smene ministra odbrane i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića da se omogući da brat predsednika Srbije Andrej Vučić konačno preuzme beogradski odbor stranke.

Dumanović je u pisanoj izjavi naveo da ljudi iz SNS koji svakodnevno glasaju za smenu Stefanovića i ne znaju zbog čega ga smenjuju i nisu svesni da „učestvuju u sukobu kriminalnih klanova“.

„Ipak, nije izvesno da će Stefanović biti uhapšen i procesuiran, iako se njegovo ime pojavljuje u svim kriminalnim aferama ovih dana. Ukoliko Stefanović bude uhapšen, možemo očekivati da će on javnosti dati dokaze za sve afere u koje je SNS umešan – od Savamale pa nadalje. Zbog toga će ga Vučić samo smeniti sa funkcija i neće smeti da ga procesuira“, ocenio je on.

Dumanović smatra da je to siguran pokazatelj da je Aleksandar Vučić slab, jer ne sme da procesuira Stefanovića, pa i sama smena traje već mesecima.

Govoreći o tvrdnjama predsednika Vučića da je njegov sin Danilo žrtva kriminalnih klanova koji mu prilaze, slikaju se sa njim i na taj način ucenjuju funkcionere, Dumanović je upitao da li je postojao bilo koji drugi funkcioner u poslednjih 30 godina da su mu se deca u više navrata fotografisala sa kriminalcima.

„Da Danilo Vučić radi neki normalan posao, niko ne bi znao za njega. On ide okolo sa pripadnicima kriminalnih grupa optuženim za krivična dela i to javnost mora da zna“, kazao je Dumanović i optužio bezbednosne službe da ne rade svoj posao, jer dopuštaju štićenom licu da bude u društvu kriminalaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar