U trendu

Dumanović (Oslobodjenje): Vučić duguje odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića

Funkcioner pokreta Oslobodjenje i bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „javnosti duguje mnoge odgovore o ubistvu (kosovskog političara) Olivera Ivanovića“, saopšteno je iz tog pokreta.

Dumanović je, povodom toga što je nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović, koja je poslanica Srpske napredne stranke, napustila raspravu o Kosovu i Metohiji u Sklupštini Srbije, uz obrazloženje „da ne želi da sedi u istoj prostoriji sa (potpredsednikom Srpske liste) Milanom Radoičićem“, rekao da je „u ovakvim situacijama policija dužna da je ispita jer postoji osnovana sumnja da ima saznanja o umešanosti Radoičića“ u ubistvo Ivanovića.

Dumanović je podsetio da je Vučić prvo tvrdio da ne zna ni kako Radoičić izgleda, da bi zatim početkom ove godine „okrenuo ćurak“ i počeo javno da ga brani i da tvrdi kako taj funkcioner Srpske liste nije umešan u ubistvo Ivanovića.

„Oliver Ivanović je ubijen pre tri i po godine i mi danas vidimo da ta istraga stoji u mestu, verovatno je politički zaustavljena. Vučić se nada da će narod zaboraviti na to“, istakao je Dumanović.

On je dodao da se radi o „psihološkom triku koji predsednik SNS (Aleksandar Vučić) često koristi kada se radi o Kosovu i Metohiji“, podsećajući da je isto tako izbegavao odgovore na pitanja pokreta Oslobodjenje o predaji energetskog sistema na severu Kosova, kao i o sadržaju 48 sporazuma potpisanih izmedju Beograda i Prištine.

Iz pokreta Oslobodjenje zahtevaju da se javnost što pre obavesti o statusu istrage ubistva Ivanovića, i podsećaju i da su „u martu 2021. javnosti predočili aferu u kojoj su iz Beograda u Prištinu poslati dosijei o zločinima Oslobodilačke vojske Kosova, u zamenu za ukidanje optužnice Radoičiću“, kao i da „ovi navodi do danas nisu demantovani“ od strane vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.