U trendu

Dveri: Građani Srbije protiv francusko-nemačkog sporazuma, smatraju ga ultimatumom

Predstavnica Srpskog pokreta Dveri Radmila Vasić ocenila je danas da su građani Srbije većinski protiv francusko – nemačkog sporazuma i da on predstavlja ultimatum, saopšteno je danas iz tog pokreta.

Ona je u razgovoru sa predsednicom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije Aleksandrom Moreti i članom Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Matjažom Nemecom, ocenila da EU nije uspela da sprovede evropsku demokratiju na Kosovu.

„Evropska unija vrši nedopustivo veliki pritisak na Srbiju i na srpski narod i to ne samo sada, već 20 i više godina unazad. Evropska unija je imala i ima potpuno pogrešan pristup u rešavanju problema oko Kosova i Metohije jer ga ne tretira kao sastavni deo Srbije, već nediplomatskim pritiscima uslovljava Srbiju da prihvati secesiju svoje južne pokrajine. Time EU pravi novi bezbednosni problem na Balkanu“, rekla je Vasić.

Ona je zatražila poništavanje francusko-nemačkog sporazuma i promenu pristupa u razgovoru sa Srbijom.

„U 21. veku je nedopustivo da srpski narod na Kosovu i Metohiji nema nikakva ljudska prava, a skoro sve zločine nad Srbima ste prećutali, od zločina nad srpskom decom na Božić do svih etničkih napada na Srbe, a prećutali ste i trgovinu ljudskim organima samo zato što se radi o Srbima“, rekla je Vasić i ocenila da ovakvim postupcima EU poručuje da ne želi Srbiju u svom sastavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.