U trendu

Dveri: Izbori u Crnoj Gori pokazatalj da autokratska i kriminalna vlast može pasti

Pokret Dveri čestitao je danas Jakovu Milatoviću pobedu na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, navodeći da je to „pokazatelj da autokratska i kriminalna vlast može pasti“.

Dveri su u saopštenju ocenile da Srbija „ima jednak problem kao i Crna Gora, nedemokratsku vlast koja je zarobila zarobila sve institucije u državi, koja ucenjuje i vrši pritisak na birače i čiji su najviši predstavnici umešani u najveće korupcionaške afere“.

„Pouka koju mi u Srbiji moramo izvući je veoma jednostavna – ako je pao Milo Đukanović, može da padne i Aleksandar Vučić. Ako je želja za pravdom i slobodom nadjačala sve pritiske i ucene u Crnoj Gori, svakako se to može dogoditi i u Srbiji“, navele su Dveri.

Čestitali su pobedu Milatoviću ali i dodali da će „vreme pokazati da li će konačno Srbija i Crna Gora imati bolje odnose jer ne postoje dve ‘bratskije’ države u Evropi“.

„Građanima Crne Gore čestitamo slobodu i oslobođenje od straha, a gospodinu Jakovu Milatoviću pobedu uz nadu da će učiniti sve da veze Srbije i Crne Gore ponovo poprime bratski odnos i da više nikada niko na čelu Crne Gore neće raditi protiv državotvornog i konstitutivnog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve“, stoji u saopštenju Dveri.

U Crnoj Gori je juče održan drugi krug predsedničkih izbora na kojima je lider pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobedio dosadašnjeg predsednika i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.