U trendu

Dveri: Jeftini igrokaz Vučićevića, zahtevamo odmah puštanje Zlatanovića na slobodu

Srpski pokret Dveri ocenio je daje današnji odlazak u zatvor glavnog urednika lista „Informer“ Dragana J. Vučićevića njegov „jeftini igrokaz u saradnji sa aktuelnom vlašću kako bi stvorili privid postojanja nezavisnih institucija u Srbiji“.

„Ali jedna stvar jeste tačna – u zatvoru se zaista nalazi jedan novinar zbog verbalnog delikta, ali to nije Vučićević, već Dejan Petar Zlatanović čije puštanje na slobodu zahtevamo odmah“, istakle su Dveri.

Dveri su navele i da urednik „režimskog tabloida nije osuđen na zatvorsku kaznu zbog verbalnog delikta kako sam ističe, već na novčanu zbog uvreda na račun novinara Jugoslava Ćosića“ i „tek nakon što nije želeo da plati kaznu od 200.000 dinara, sud ga je uputio na izdržavanje zatvorske kazne“.

Aktivisti Dveri čekali su Vučićevića ispred zatvora uz poruke „Konačno na pravom mestu“, „Stižu ti drugovi uskoro'“, „Vučko, stižu i vučići“, i „Izdrži do kraja“.
„To je odgovor na njegove manipulacije i jeftinu propagandu u vezi sa zatvorskom kaznom kojom želi da prikaže sebe kao žrtvu“, naglasile su Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.