U trendu

Dveri: Mesto načelnika policije u Arandjelovcu nagrada za progon opozicije

Član Glavnog odbora Dveri Miodrag Preković izjavio je da je novi načelnik policije u Arandjelovcu dobio to mesto „kao nagradu za progon opozicije“, saopštile su danas Dveri.

„Novi načelnik policije u Arandjelovcu Goran Mihailović, nije se isticao borbom protiv kriminala koji u tom gradu cveta, ali se veoma istakao u praćenju opozicionih protesta tokom 2019. godine, nadgledavši ko sve u njima učestvuje, a posebno time što je pomagao arandjelovačkom izvršitelju da izbaci porodicu Jašović iz kuće krajem avgusta prošle godine“, rekao je Preković.

Kako je navedeno u saopštenju Dveri, on je dodao da je sistem izbora na pozicije u MUP-u Srbije devastiran, od republičkog do lokalnog nivoa, da se ceni samo podobnost i bliskost SNS-u, a da je profesionalizam očito mana.

„To pokazuje i izbor ministara od Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, preko postavljenja na ključne pozicije u MUP-u Vladimira Rebića, Dijane Hrkalović i Gorana Papića do odabira načelnika u policijskim stanicama po Srbiji što najbolje ilustruje primer Gorana Mihailovića u Arandjelovcu“, ocenio je Preković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar