U trendu

Dveri: Napad na aktivistkinju SNS-a u Lučanima loša režija i gluma

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da je napad na kandidatkinju Srpske napredne stranke (SNS) za odbornika u Skupštini opštine Lučani Nadu Jovanović „loša režija i loša gluma SNS-a“.

„Na dotičnoj gospodji, koja je navodno bila izložena pesničenju, ne videsmo nijednu modricu, svedoka nije bilo ali krivca su našli i pre nego što se napad ‘desio’, naravno ko drugi nego opozicija“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pokret je osudio „svaki vid nasilja, ali i svaki vid laži, prevare i zloupotrebe žena u prljavoj kampanji SNS-a“.

„Pozivamo ih da prestanu sa primenom nasilja i etiketiranjem političkih neistomišljenika. Otvoreno razračunavanje vlasti sa političkim protivnicima krenulo je ubistvom Olivera Ivanovića, nastavilo se pokušajem ubistva Borka Stefanovića i njegovih saradnika. Svedoci smo svakodnevnog nasilja nad opozicijom u republičkom parlamentu“, piše u saopštenju.

Odbor Srpske napredne stranke u Lučanima saopštio je u sredu da je njihov kandidat za odbornika na lokalnim izborima, 64-godišnja Nada Jovanović fizički napadnuta i povredjena dok je u ulazu jedne stambene zgrade delila predizborni materijal.

Nada Jovanović, koja se pred novinarima pojavila sa zavojem na ruci, rekla je da ju je nepoznati muškarac u ulazu zgrade udario pesnicom u lice nakon čega je pala i povredila lakat.

Ona je pregledena u Domu zdravlja u Lučanima i upućena na dalje preglede u čačansku bolnicu gde je konstatovano da nema preloma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je policijskoj stanici Lučani prijavljen napad na aktivistkinju SNS kao i da je u toku potraga za napadačem.

SNS je za napad optužila opozicioni Savez za Srbiju i pozvala pripadnike MUP-a da što pre otkriju i privedu pravdi počinioce.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.