U trendu

Dveri: Od sutra peticija 'Za spas naše dece', sklonimo kriminalce i starlete iz tv programa

Dveri su danas najavile da sutra počinje potpisivanje peticije tog pokreta „Za spas naše dece“ kojom insistiraju na zaustavljanju svih oblika nasilja u društvu i medijima.

„Mi smo i ranije ukazivali da nije problem samo u nekakvom represivnom aparatu koji treba da se pojača – na čemu insistira vlast, već pre svega u sistemu vrednosti“, rekao je Obradović novinarima u holu Skupštine Srbije.

Naveo je da je neophodno „vratiti prave vrednosti na pravo mesto: da se sklone kriminalci i starlete sa televizija sa nacionalnim frekvencijama, da se vrate moral, duhovne i religiozne vrednosti, značaj porodice, da se promeni sistem vrednosti nametnut sa Zapada“.

Naveo je da se peticija koja će moći da se potpiše na internetu i na štandovima širom Srbije, pokreće u okviru postojeće kampanje Dveri „Jedna je majka“ u kojoj se ističe značaj majčinstva, roditeljstva i porodice.

„Predali smo danas u skupštinsku proceduru predlog Deklaracije o pravima trudnica i porodilja, koje na žalost nemaju odgovarajući tretman u srpskim porodilištima kakav zaslužuju i kakav im garantuju brojne međunarodne konvencije i domaći Ustav i zakoni“, naglasio je Obradović.

On je rekao i da Dveri privode kraju izradu i štampanje „Vodiča za mame“ kojeg će deliti besplatno, navodeći da će u njemu predstaviti prava majki i novorođenčadi u porodilištima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.