U trendu

Dveri: Odmah otkazati vojnu vežbu 'Platinasti vuk', gazi se vojna neutralnost Srbije

Srpski pokret Dveri je danas pozvao ministra odbrane Srbije, Miloša Vučevića, da „odmah otkaže najavljenu sramnu vojnu vežbu ‘Platinasti vuk’, na jugu Srbije, naše vojske sa NATO savezom, pod dirigentskom palicom Amerike, kojom se gazi koncept vojne neutralnosti Srbije“.

Poslanik Pokreta i član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Borko Puškić, novinarima je ispred zgrade Ministarstva odbrane rekao da je odluka o održavanju te vežbe „protivustavna i stvara sumnju da Vlada ne sprovodi suverenu politiku, već da ispunjava naloge američkog ambasador Kristofera Hila“.

Puškić je rekao da je odluka o održavanju vojne vežbe i „protivzakonita“ jer je Vlada ubrzo po početku rata u Ukrajini donela zaključak da se prekidaju sve aktivnosti u vezi sa vežbama sa stranim partnerima.

„Srbija se nalazi pod stalnim pritiskom da se pridruži histeriji protiv Rusije“, rekao je Puškić, uz konstataciju da je cilj SAD da prekine statešku saradnju Srbije i Rusije u vojnoj oblasti, koja je, kako je naglasio,mnogo pomogla Srbiji.

„Šta je posledica ovakve vežbe? Da li treba da naši vojnici za pola godine, godinu dana idu kao ispomoć vojnoj hunti u Kijevu. Mi smo za mir, protiv smo sukoba bratskih naroda koje zavađa NATO, koji je i arhitekta tog rata“, ocenio je Puškić.

Na pitanje o posledicama po odnose s Rusijom zbog te vežbe, on je rekao da je iz Moskve navedeno da će pažljivo pratiti njeno održavanje i da je interes Rusije da Srbija ostane vojno neutralna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.