U trendu

Dveri: Oslobadjanje Orića poniženje za srpski narod, kriva aktuelna vlast

Pokret Dveri saopštio je danas da je oslobadjajuća presuda izrečena komandantu bošnjačkih snaga u Srebrenici Naseru Oriću ponižavajuća za porodice žrtava i ceo srpski narod i dodao da je za njeno donošenje direktno kriva aktuelna vlast.

„Naser Orić je zajedno sa svojim saradnikom, u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubio tri srpska zarobljenika i danas je na slobodi, zahvaljujući politici koju vodi Aleksandar Vučić“, navodi se u saopštenju Pokreta.

Dveri dodaju da je „predsednik Srbije svojom izjavom da se u Srebrenici desio zločin nad Bošnjacima direktno otvorio put ka oslobadjajućoj presudi ne samo za Orića, već za sve zločince koji su mučili i ubijali Srbe u ratovima devedesetih“.

„Sramna Rezolucija o Srebrenici koju su u Narodnoj skupštini Republike Srbije predstavili Vučićevi ‘opozicioni’ saradnici, Čeda, Čanak i Sulejman, takodje je predstavljala dogovor izmedju Vučića i njegovih gazda iz Brisela da se obezvrede srpske žrtve“, naveli su.

Dodaju da se „predsednik Srbije dogovara sa (Hašimom) Tačijem, podržava (Bila) Klintona, ulazi u vladu sa (Ramušem) Haradinajem, dok se srpski ratni heroji, koji su branili Srbiju hapse i predaju na milost i nemilost zapadnim sudovima“.

Pokret je upitao da li je očekivna drugačija presuda izrečena Naseru Orići nakon, kako su naveli, „ovoliko ustupaka i saginjanja kičme pred zapadnim centrima moći, a sve zbog opstanka Vučića na vlasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.