U trendu

Dveri pitaju: Zašto nema izveštaja o sastanku Orlića sa predsednikom Vrhovne rade Ukrajine

Poslanik Dveri Ivan Kostić upitao je danas zašto na sajtu Skupštine Srbije nema izveštaja o nedavnom sastanku predsednika parlamenta Vladimira Orlića sa predsednikom Vrhovne rade Ukrajine, Ruslanom Stefančukom u Pragu.

Kostić je na konferenciji za novinare upitao Orlića da li je saglasan sa izjavom predsednika ukrajinskog parlamenta da će se Srbija „pridružiti međunarodnoj koaliciji protiv Rusije“.

„Da li je to zvaničan stav Vladimira Orlića i vlasti u Srbiji“, upitao je Kostić i podsetio da se predsednik Skupštine Srbije sastao sa predsednikom Vrhovne rade Ukrajine istog dana kada se Kijev uzdržao od glasanja o prijemu Kosova u Savet Evrope.

Poslanik Dveri pozvao je i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, na čijem je dnevnom redu izveštaj o radu Misije UNMIK na Kosovu, pomene Rezoluciju 1244 i govori o povratku srpskih snaga bezbednosti i više od 200.000 proteranih Srba na Kosovo i Metohiju.

„To su stvari koje Srbija danas treba da kaže. Rezolucija 1244 je jedini međunarodni okvir koji treba da se poštuje“, rekao je Kostić.

Predsednici Skupštine Srbije i Vrhovne rade Ukrajine sastali su se 25. aprila u Pragu u okviru konferencije predsednika parlamenata EU i kandidata za članstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.