U trendu

Dveri: Predsednik Srbije manipuliše podacima o ekonomiji i rastu plata

Pokret Dveri ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić manipuliše podacima o ekonomiji i rastu plata i da o tome „iznosi poluistine“.

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković je u saopštenju navela da Vučić time „pokušava da gladne i osiromašene građane Srbije ubedi da žive nikada bolje“.

Kazala je i da su njegove nedavne izjave da je ponosan na povećanje životnog standarda građana i da „objektivni podaci pokazuju da će ovo biti zapamćeno kao najbolje vreme, ne samo u savremenoj, već uopšte, u istoriji Srbije“ deo „fenomena psihološke manipulacije“.

Ocenila je i da se Vučić, iznoseći različite makroekonomske indikatore o bruto društvenom proizodu, rastu plata i penzija i inflaciji, služi „opsenarskim tehnikama“.

Smatra i da su „podaci o prosečnoj plati u Srbiji i u regionu predmet manipulacije“ jer, kako je dodala, ne prikazuju se uz indeks potrošačkih cena.

Po rečima poslanice Dveri, taj indeks je „neophodan da bi se sagledao standard građana“ jer, kako je ocenila, kretanje prosečnih plata ne kazuje ništa ako se ne prate cene i šta za plate može da se kupi.

„Ovakva manipulacija podacima je beskrupulozna, a činjenice koje predsednik Srbije svesno selektivno iznosi su polustine“, rekla je Tamara Milenković Kerković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.