U trendu

Dveri u Vojvodini: SNS kao privatno preduzeće na vlasti, sprečiti 'burazersko odlučivanje'

Pokrajnski odbor Pokreta Dveri za Vojvodinu je danas saopštio da je promenom sistema i lustracijom neophodno sprečiti „dalje burazersko odlučivanje“.

Povodom toga što prefstoji formiranje nove Pokrajinske vlade, Dveri su pitale da li će u njoj biti sekretar za zdravstvo ponovo Zoran Gojković koji je „lekarsku karijeru obogatio falsifikovanjem lekarskih izveštaja“, a političku, „pored skandaloznih izjava i prikrivanja pandemije uoči lažnih i po zdravlje opasnih izbora, i najnovijom korupcionaškom aferom“.

Dveri su ocenile da je Pokrajinska vlada koju je vodio Igor Mirović „obilovala sličnim skandalima i burazerskim načinom odlučivanja“.

Vladajuća Srpska napredna stranka se „ponaša kao privatno preduzeće na vlasti i odlučuje i radi isključivo u korist svojih ličnih, finansijskih interesa koji su za njih iznad svih drugih“, piše u saopštenju.

Dveri su ocenila da je „promena sistema jedini lek za spas našeg društva od ove pošasti partijskog i ličnog bogaćenja i principa ‘ja tebi, ti meni’ „.

„Sistem mora biti promenjen nemilosrdnim suzbijanjem korupcije, lustracijom, novčanim kaznama, oduzimanjem nelegalno stečene imovine i protivpravne koristi“, smatra Pokrajnski odbor Pokreta Dveri za Vojvodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.