U trendu

Dveri: Veće plate i penzije obećane da se gradjani pripreme za priznanje Kosova

Potpredsednica pokreta „Dveri“ Tamara Milenković Kerković ocenila je da obećano povećanje visine minimalne zarade u Srbiji i najavljeno povećanje penzija, predstavljaju deo strategije koja treba posle ponižavajuće posete Vašingtonu, da srpsku javnost pripremi za konačni trenutak potpisivanja takozvanog pravno obavezujućeg sporazuma odnosno potpune predaje Kosova i Metohije.

„Režim SNS-a je za osam godina svoje vladavine javni dug države udvostručio pa je od 15,4 milijardi evra 2012. godine, doveo do duga od 31,3 milijarde evra ili 52 odsto bruto društvenog proizvoda. Procenat mladih medju nezaposlenima je najveći u Evropi i iznosi 25 procenata, a cena rada u Srbiji je jedna od najnižih u Evropi“, istakla je Milenković Kerković u saopštenju.

Ona je dodala da povećanje minimalne cene rada u Srbiji neće primetno poboljšati položaj radnika koji su zaposleni, a istovremeno i siromašni.

Potpredsednica „Dveri“ je dodala da bi država koja zaista brine o penzionerima pre bilo kakvih obećanja „švajcarskih penzija“ morala da penzionerima najpre vrati novac koji im je protivno Ustavu oduzela i pretvorila ih u najveće žrtve fiskalne konsolidacije Srbije.

„Očito je da će i povećanje iznosa minimalne zarade u Srbiji , čiji će trošak snositi poslodavci, i obećanje o povećanju penzija o kome će poslednju reč imati naredna neizvesna godina, biti još jedno opsenarstvo režima SNS koji treba da za „djindjuve i staklene perle“ pokloni deo svoje teritorije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.