U trendu

Dveri: Vučićev kontramiting je očigledan primer podele naroda koju pravi vlast

Pokret Dveri ocenio je danas da miting koji je najavio predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predstavlja primer podele naroda koju pravi vlast kao odgovor na skupove građana na koje je pozvala opozicija.

Članica Predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović u saopštenju je navela da će miting koji je Vučić najavio za 26. maj, biti održan tako što će građanima biti prećeno, da će biti ucenjeni i da će im biti plaćane dnevnice.

Ona je ocenila da Vučićevog kontramitinga ne bi bilo da nije bilo skupova građana koji su izrazili protest zbog sve učestalijeg nasilja u društvu, koje je kulminiralo sa dva masovna ubistva 18 ljudi, a 20 ranjenih.

„I umesto da predstavnici vlasti sagledaju sve aspekte zbog kojih dolazi do sve većeg nasilja, oni kao odgovor nude još veće podele“, rekla je Marinković Savović.

Ocenila je da Srbiji takon tragedija nije potrebno dodatnih podela, već jedinstvo svih relevantnih činilaca u društvu kako bi se napravio novi sistem vrednosti bez promocije nasilja.

„Ako već vlast nema sluha da otkaže kontramiting, pozivamo građane da se odupru i ne dozvole da budu ucenjeni. Treba da znaju da ne moraju da idu, jer vlast može da otpusti jednog, deset ili dvadeset ljudi, ali ne može da otpusti 100.000“, navela je Marinković Savović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar