U trendu

Dveri: Zatvorena škola u Temerinu zbog otpadanja maltera sa zidova i plafona, podrška roditeljima

Pokrajinski odbor Dveri Vojvodina saopštio je danas da je Osnovna škola „Petar Kočić“ u Temerinu zatvorena zbog otpadanja maltera sa zidova i plafona, i uputio podršku roditeljima.

Dveri su u saopštenju navele da nakon otpadanja maltera nije došlo do tragedije, ali su istakli da je rukovodstvo škole, a pre svega direktorka, morala da zna u kakvom je stanju škola.

„Čim je prvi put došlo do otpadanje maltera, morala je da reaguje građevinska inspekcija i da se uoče sve moguće opasnosti po decu. Očigledno je došlo do propusta i od strane direktorke, ali i inspekcije“, ocenili su iz Dveri. Dodali su da je škola zatvorena i deca se upućuju u druge škole, zbog čega će najveći teret podneti đaci i roditelji.

Dveri su dodale da daju puno podršku roditeljima koji su pokrenuli peticiju za smenu inspektora u Temerinu, navodeći da sanacija koja je obavljena pre par godina ukazuje na jednu stvar – da se zakoni moraju menjati.

„Ne može garancija za izvršene usluge u građevinarstvu da bude dve godine. Mora biti mnogo veća, uz sve vrste odgovornosti, od materijalne do krivične“, rekli su iz Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar