U trendu

Edin Djerlek: Dijalogom do boljih izbornih uslova

Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Djerlek izjavio je danas da će ta partija u predstojećem dijalogu vlasti i opozicije delegirati teme unapredjenja izbornih uslova u Sandžaku, zloupotreba u budžetu Novog Pazara i rada Radio-televizije Srbije (RTS).

On je za radio Sto plus kazao da SPP podržava nastavak dijaloga, nevezano za njegov format, i dodao da će u njemu učestvovati bez obzira da li će posredovati strani predstavnici.

„Mi ćemo posebno insistirati na unapredjivanju izbornih uslova i zaštiti izbornog postupka, pogotovo uzevši u obzir negativna iskustva sa brutalnim kradjama i malverzacijama na izborima u Sandžaku, kao i pritiscima koji se permanentno vrše nad biračima“, rekao je Djerlek.

Generalni sekretar stranke, čiji je lider Muamer Zukorlić, istakao je i da će dijalog iskoristiti da ukažu na, kako je naveo, zloupotrebu budžeta Novog Pazara za višemilionsko finansiranje privatne RTV Novi Pazar.

„Delegiraćemo i nezakonito ponašanje RTS-a, jer mu manjinske stranke, koje predstavljaju oko trećinu gradjana Srbije, nemaju pristup ili ga imaju selektivno, a vrlo dobro znamo da je smisao javnog servisa da bude servis građana i da im služi“, dodao je Djerlek.

Dijalog predstavnika vlasti i opozicije trebalo bi da se nastavi početkom marta, a predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić nedavno je izjavio da se za sada ne zna kakav će biti format razgovora, kao ni ko će u njemu učestvovati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.