U trendu

Ekološki aktivisti proveli noć u šatorima, Manojlović pozvao gradjane da pokažu solidarnost

Savo Manojlović iz udruženja Kreni-Promeni pozvao je danas gradjane Beograda da, kako je rekao, pokažu solidarnost s ekološkim aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva Srbije i pridruže im se u zahtevu za uvodjenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

Manojlović je za televiziju N1 rekao da danas neće biti novih protesta već da će aktivisti iz Gornjih Nedeljica i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastaviti da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije dok njihov zahtev ne bude ispunjen.

„Pozivam gradjane Beograda da pokažu gostoprimljivost prema ljudima koji su došli ovde, da pokažemo solidarnost sa ljudima kojima hoće da otmu zemlju, da im otmu zavičaj“, rekao je Manojlović.

Dodao je da im se posle sinoćnog protesta ispred Predsedništva nije obratio niko od zvaničnika.

„Nema ni potrebe da razgovaramo, samo treba da usvoje zakon o zabrani iskopavanja litijuma i bora. Ako stvarno misle da oteraju Rio Tinto, onda to kao pravna država treba da sprovedu kroz zakon a ne da im verujemo na reč“, dodao je Manojlović.

Ekološki aktivisti proveli noć u šatorima ispred Predsedništva Srbije

Ekološki aktivisti proveli su noć u šatorima u Pionirskom parku u Beogradu, ispred ulaza u zgradu u kojoj je sedište predsednika Srbije.

Oni traže donošenje zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Srbiji, a najavili su da će tu „kampovati“ do ispunjenja zahteva.

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović putem društvenih mreža pozvao je noćas predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jednom da usvoji njihov zahtev.

„Srbija nije na prodaju“, poručio je Manojlović na svom nalogu na Tviteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar