U trendu

Ekološki ustanak: Izjave sa protesta se slobodno interpretiraju, optužbe zlonamerne

Organizacije i pojedinci okupljeni oko Ekološkog ustanka saopštili su danas da na društvenim mrežama kruže „slobodne interpretacije rečenica“ izvučenih iz govora sa protesta „Ustanak za opstanak“, a optužbe koje tim povodom dolaze od pojedinih političkih aktera ocenili su kao „zlonamerno zanovetanje“.

„Onima koji se i posle svega osete uvredjenim, savetujemo da pogledaju svojim očima snimke celog protesta, oslobode se cinizma, pronadju optimizam i priključe se zajedničkoj borbi za zajedničko dobro“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, protest je protekao „mirno i bez nasilja“, a povodom incidenta koji se dogodio prilikom blokade Brankovog mosta, ističu da je skup „uredno prijavljen policiji“.

„Naime, iz nepoznatih razloga, saboraćaj je umesto u korenu, zaustavljen na samom kraju mosta u pravcu ka centru grada, a policija nije reagovala kako bi fizički napravila barijeru izmedju automobila i više hiljada ljudi“, piše u saopštenju.

Kako su istakli, osim nekoliko verbalnih razmena, obe strane uspele su da „mirno dočekaju kraj skupa“.

Ekološke organizacije i inicijative organizovale su u subotu protest „Ustanak za opstanak“ u centru Beograda, nakon kog su na više od sat vremena, kao „opomenu“, blokirali Brankov most.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.