U trendu

Ekološki ustanak pozvao umetnike da podrže sutrašnji protest u Novom Sadu

Ekološki ustanak pozvao je danas sve umetnike i radnike u kulturi da se zajedno s ekolozima i gradjanima pobune protiv „plaćeničkih falangi koje po naredbi prebijaju Novosadjane samo zato što žele da se pitaju u kakvom gradu hoće da žive“.

Pisac Dejan Atanacković, dobitnik NIN-ove nagade i odbornik Ekološkog ustanka u Skupštini grada Beograda kazao je da pisci, vizuelni umetnici i svi ostali ljude iz kulture moraju podržati Novi Sad, saopštio je Ekološki ustanak.

„Kao sto znate, ponekad da bi se iznova krenulo, najpre je potrebno da sve stane. Zato vas pozivam, šta god da radite u četvrtak, ako imate neku izložbu, predstavu, književno veče, bilo kakvu javnu manifestaciju, upotrebite je da pošaljete svoju poruku podrške. A ako nemate, dodjite u Novi Sad da pokažemo koliko nas ima. Kulturom protiv korupcije i kriminala. Kulturom protiv nacifikacije drustva“, naglasio je Atanacković.

Poruke podrške i pozive na protest „Buna protiv mafije“ koji je zakazan u četvrtak u 19 časova u Novom Sadu, iskazali su Gorica Popović, Goran Marković, Svetlana Ceca Bojković, Sergej Trifunović, Jelena Stupljanin, Rambo Amadeus…

„Pitamo se da li je Novi Sad evropska prestonica kulture ili evropska prestonica fašističkih falangi koji slobono hapse i tuku gradjane. Pozivamo svu kulturnu javnost, a pre svega umetnike i radnike u kulturi da prisustvom ili svojim jedinstvenim umetničkim postupkom stanu u odbranu Novog Sada – grada mira i slobode“, izjavio je Djordje Miketić, narodni poslanik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар