U trendu

Eskobar: Težak i dug sastanak sa Vučićem, nastavljamo rad dalje

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da je sastanak sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio težak i dug nakon razgovora sa njim i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Ambasada SAD je na svom Tviter nalogu objavila da Eskobar „ceni posvećenost predsednika miru i stabilnosti“ i da će se razgovori nastaviti dalje.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Eskobar se pridružio sastanku Vučića i Lajčaka na kome su razgovarali o situaciji na severu Kosova.

Lajček je na svom Tviter nalogu napisao da je imao „tešku ali odgovornu diskusiju“ sa Vučećem u nastojanju da se spreči eskalacija tenzija na severu Kosova.

„Preneo sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primeniti, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras“, napisao je Lajčak.

Vučić je izjavio da je imao „ne lake“ razgovore sa Lajčakom i Eskobarom i da su sastanku prisustvovali i ambasadori EU i SAD Emanuel Žiofre i Kristofer Hil, kao i da će razgovori biti nastavljeni posle 22 časa.

On je istakao da se nada kompromisu, a Srbima sa severa Kosova poručio da će Srbija „uvek gledati da sačuva mir i stabilnost i da će se boriti za nju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar