U trendu

„EU će se raspasti kao izopačeni Hitlerovi planovi“

Potpredsednik Donjeg doma Parlamenta Češke Republike, šef partije „Sloboda i direktna demokratija“ Tomio Okamur kaže da se EU raspada isto kao što se raspalo Rimsko carstvo,kao što se raspao bivši sovjetski blok, kao što su propali Hitlerovi izopačeni planovi (na primer želja za nemačkom dominacijom), kao što je Napoleonova politika doživela fijasko.

”Partija Sloboda i direktna demokratija (SPD) skreće pažnju na stvarne pretnje, bilo da je reč o migracijama ili islamskom faktoru. Ja sam prvi i jedini upozoravao na ovo 2013. godine. Ostali (vlada, opozicija) već duže vreme pričaju da nam ništa ne preti, a pretnja ustvari postoji i kasnije oni samo gledaju širom otvorenih očiju. Zatim ubrzanim tempom počinju nešto da rade, ali tada je prekasno. Takva politika nije ispravna, ni na duge staze”, kaže Okamur za Sputnjik.

Isto kao kad je Hitler došao na vlast

On ističe da „Organizacije kao što je pokret „Milion minuta za demokratiju“, da bi opravdale svoje postojanje, moraju veštačkim putem stvoriti neprijatelja na kog će staviti etiketu kako bi ga diskreditovali i ocrnili. Zatim se vodi borba protiv njega. Slična situacija je bila i kada je Hitler došao na vlast tridesetih godina prošlog veka”.

Okamur smatra da je potrebno pojačati rad u okviru zemalja Višegradske četvorke.

”Imamo puno zajedničkih interesa u regionu i dugu zajedničku istoriju. Preživeli smo pretnju sa Istoka 1968. godine (ulazak trupa iz zemalja Varšavskog pakta). Kada je reč o Zapadu možemo se setiti Minhena (Minhenskog sporazuma). Zato se moramo oslanjati na sebe i na svoje saveznike iz našeg vlastitog regiona. Samo Poljska ima 40 miliona stanovnika. Bilo bi sjajno kad abi se Višegradskoj četvorki pridružila Austija. To jest ovo nije globalizacija, već decentralizacija. Mogli bismo postići dogovor na ovom polju”, kaže.

On ističe da Organizacije kao što je pokret „Milion minuta za demokratiju“ , da bi opravdale svoje postojanje, moraju veštačkim putem stvoriti neprijatelja na kog će staviti etiketu kako bi ga diskreditovali i ocrnili. Zatim se vodi borba protiv njega. Slična situacija je bila i kada je Hitler došao na vlast tridesetih godina prošlog veka.

Dodao je i da diktatura EU počinje da bude nesnosna.

”Ja glasam za izlazak iz EU putem referenduma. Vidite, Britanija je izašla i sada če najverovatnije postati jača. A EU sada ima probleme. Ona želi da sačuva isti budžet i isti broj birokrata kao i ranije, iako je Britanija izašla. Protiv toga su Austrija, Holandija, Danska. EU je ludnica”, zaključuje Okamur.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.