U trendu

FBD: U novoj Vladi Srbije da budu samo stranke koje su osudile rusku agresiju na Ukrajinu

Nevladina organizacija Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) ocenila je danas da u novoj Vladi Srbije treba da budu predstavnici samo onih stranaka koje su kako se navodi, jasno i nedvosmisleno osudile rusku agresiju na Ukrajinu.

Iz FBD su naveli da su to one stranke koje su osudile „osvedočeno rusko podrivanje perspektiva i procesa pune integracije Srbije i regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju“.

Apelovali su na stranke i koalicije koje se zalažu za evro-atlantske integracije da podrže formiranje Vlade koja bi u trenutnim geo-političkim prilikama bila „voljna i sposobna da nastavi te procese“.

„Posebnu odgovornost u tome vidimo na manjinskim strankama i u spremnosti Srpske napredne stranke da oslanjanjem na njih održi i nastavi započeti pregovarački proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, piše u saopštenju.
Ocenjuje se da je od „izuzetne važnosti“ da predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i pre formiranja nove vlade „hrabro inicira sve neophodne korake koji bi bili nedvosmislena potvrda odlučnosti da Srbija neće odustati od svog Evropskog puta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)