U trendu

FHP o Ministarstvu odbrane Srbije: Promocija ratnih zločinaca na beogradskom Sajmu knjiga

Fond za humanitarno pravo (FHP) je danas ocenio da se Ministarstvo odbrane Srbije „promocijom i finansiranjem knjiga i tribina na kojima govore osudjeni za najteže zločine, otvoreno ruga žrtvama zločina“.

Ministarstvo time „demonstrira jasnu privrženost politici koja je dovela do brojnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, ali i negira činjenice utvrdjene pred Medjunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju (MKTJ)“, saopštio je FHP.

Povod je što ove, kao i prethodne godine, Medija centar „Odbrana“ – izdavački centar Ministarstva odbrane na Medjunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavlja knjige Nebojše Pavkovića, a priredjuje i tribinu o intervenciji NATO na kojoj će, pored penzionisanih komandanata Vojske Jugoslavije (VJ) odnosno Vojske Srbije (VS), Božidara Delića i Ljubiše Dikovića, govoriti i osudjeni ratni zločinci Vladimir Lazarević i Vinko Pandurević, navodi FHP.

FHP je pozvao institucije Srbije da obustave „promovisanje i rehabilitaciju osudjenih ratnih zločinaca i opredele se za politiku koja prihvata sudski utvrdjene činjenice i uvažava patnje žrtava i članova njihovih porodica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.