U trendu

Funkcioneri Nove stranke obišli aerodrom

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik Saveta Aris Movsesijan i predsednik Foruma mladih te stranke Uroš Eleković posetili su danas aerodrom „Morava“ u Kraljevu, sa koga kako su naveli ni danas jedinog dana u toku nedelje kada bi aerodrom trebalo da radi nema letova.

U saopštenju su naveli da su zatekli nekolicinu zaposlenih i istaknutu tablu da letova nema, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre samo 20 dana, na svečanom otvaranju, izneo tvrdnje da je upravo u Ladjevcima budućnost komercijalnog avio-saobraćaja.

„Mnogi su pokušavali da naprave karijeru na njemu (aerodromu), ali je očigledno da u Srbiji, tolikoj kolika jeste, nema kapaciteta za još jedan, pored dva aerodroma u Beogradu i jednog u Nišu, gde je najveći broj letećih dana u godini. Ovo će nažalost biti još jedna propala investicija koja mnogo košta, a nije realna. Naprednjačka jeste, ali ne i realna“, ukazao je Zoran Živković.

Da su se uverili da aerodrom „Morava“ nije komercijalno isplativ istakao je i predsednik omladine  Uroš Eleković, dodavši da on, osim povremenih vojnih naleta, nema drugu funkciju.

„Očigledno je da će ‘Morava’ i ubuduće ostati pretežno za svrhu Vojske Srbije“, uveren je Eleković.

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan naveo je da objekat podseća najviše na kulise za snimanje filma.

„Pošto su aerodromi prilično skupi za snimanje, ovaj može barem za to da posluži. Prazno je, nema putnika, nema ničega osim obezbedjenja. To su ljudi koji rade svoj posao, taman da obezbede set za snimanje filma. Ovo je još jedno Potemkinovo selo Aleksandra Vučića“, zaključio je Movsesijan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.