U trendu

Futoška inicijativa pristupila Akciji Nebojše Zelenovića

Udruženje gradjana „Futoška inicijativa“ pridružilo se otvorenoj gradjnskoj platformi Akcija – asocijaciji političkih organizacija zelene orijentacije čiji je suosnivač stranka Zajedno za Srbiju (ZZS).

Kako je saopšteno iz ZZS, ugovor o partnerskoj saradnji potpisan je simbolično u Futogu na Dunavcu čija je priroda ugrožena.

Dalibor Ćalić iz „Futoške inicijative“ rekao je da je Dunavac postao bara zbog „bahatih pojedinaca koji su oteli javnu svojinu od gradjana“.

„Dunavac bi trebalo da bude mrestilište ribe, prijatan ambijent za pecanje, ali je trenutno bara. Mi ga pamtimo kao raj. Dolazili smo da pecamo, da kampujemo, kupamo se. Bahati pojedinci su svojom samovoljom oteli javnu svojinu od nas gradjana jer im je politički dozvoljeno“, rekao je Ćalić.

Inicijator Akcije i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da vlast pravi dogovore u svakom delu Srbije zbog kojih se uzurpira javna imovina.

„Ovo što se dešava na Dunavcu samo je jedan od dokaza da ćemo ostati bez svega što smo posedovali i da ova bahata vlast onemogućava ljudima da mogu da žive i odrastaju na način na koji su odrastali njihovi preci“, smatra Zelenović.

On je istakao da će se Akcija boriti za svaki deo Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.