U trendu

Gajić (Narodna stranka): Ćuti opozicija glavna meta, protest nije dovoljno uspeo

 Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta „jedna od ličnosti koje se pojavljuju pre izbora i kojima je opozicija glavna meta“, i upitao „ko finansira Jovanovića“.

„Jovanović je sam govorio da odlično poznaje novosadskog gradjevinskog predatora, vlasnika firme ‘Galens’ Nebojšu Petrića. To je veoma čudno. Kako baš ‘Galens'“, rekao je Gajić na televiziji Nova S, u emisiji u kojoj je gostovao sa Jovanovićem.

Kako se navodi u saopštenju koje je prenela Narodna stranka, Gajić je u tom gostovanju istakao da oni „znaju mnogo“ i da postoje „zanimljivi detalji“, ali da ih za sada neće iznosti.

Gajić je, povodom protivljenja Jovanovića da na ekološkom skupu „Ustanak za opstanak“, govori potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, istakao da Jovanović pokušava da „otme temu“ ekologije i zaštite životne sredine.

„To mu nećemo dozvoliti. Ekologija nije pitanje kojim se ekskluzivno bavi Jovanović i gradjani ne bi trebalo da se dele oko ekologije. Nije problem Aleksić, ali mislim da je reč o čistoj diskriminaciji, jer nisu pozvani ni drugi relevantni borci za ekologiju i protiv uništavanja životne sredine“, rekao je Gajić.

On je naveo da funkcioneri Narodne stranke nisu prvi napali Jovanovića, nego su „reagovali na njegove napade na opoziciju“.

„Jovanović kaže da su ga napali predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Siniša Kovačević, a on je onda prozvao potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša. To nije logično“, kazao je Gajić.

Gajić je podsetio da su se 23 organizacije ogradile od Jovanovića, koga su nazvale „samozvanim ekološkim liderom“.

„Skup u subotu bi možda i bio ekološki protest da se na njemu nije odigrala kampanja nekih političkih stranaka, što je u redu, ali nemojte onda da se skrivate i da govorite da skup nema veze sa politikom“, istakao je Gajić.

On je ocenio da subotnji skup „nije dovoljno uspeo“ i da je mogao da bude mnogo veći i mnogo jači.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.