U trendu

Gajić (Narodna stranka): Rezultati referenduma su prekrajani

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da su rezultati glasanja na referendumu o promenama Ustava Srbije prekrajani na biračkim mestima na kojima nije bilo kontrole, ali je jasno da su „podbacili glasači vlasti, a da su opozicioni glasači izašli u značajnom broju“.

„Lično sam zadovoljan rezultatima referenduma, imajući u vidu sve okolnosti. Za ‘ne’ je glasalo oko 800.000 gradjana, dok je za pro Vučić ‘da’ glasalo oko 1,2 miliona, što je daleko manje od dva miliona koji su naprednjaci dobili u junu 2020. godine“, rekao je Gajić u intervjuu za list Danas.

Gajić je istakao da je uočljiva velika protivrečnost u prebrojanim glasovima.

„U velikim gradovima ‘ne’ ima većinu na prosečnoj izlaznosti, tamo gde je bilo kontrole procesa glasanja i brojanja, dok je ‘da’ imalo ubedljivu većinu tamo gde nije bilo kontrole i gde je izlaznost navodno bila mnogo veća od proseka“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su na referendumu usvojene ustavne promene, ali da „promena u pravosudju neće biti“.

„Ostaće i dalje ovo stanje i biće ‘kako knjaz kaže’. Nemaju naše sudije i tužioci mentalni kapacitet da budu nezavisni i slobodni. Nije tu problem u ustavnom i zakonodavnom okviru. Endemski problem u Srbiji je što nemamo slobodne gradjane“, rekao je Gajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar