U trendu

Gajić (Narodna stranka): Uhapšeni za ozbiljno krivično delo, ceo postupak vrlo neozbiljan

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da se funkcioneri te stranke Borislav Novaković i Ognjen Vujičić uhapšeni danas u Vrbasu za ozbiljno krivično delo, a da ceo postupak deluje „vrlo neozbiljno“.

Gajić je precizirao da se Novakoviću i Vujiću stavlja na teret krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. 

„Opštinska uprava sprovodi nezakonit postupak, pokušava da iseli zakupca iz kafea na osnovu raskida ugovora u administrativnoj proceduri, što je protivzakonito. Ako neće da izadje, jedini put je preko suda, i tada ne bi bilo ni policije niti bilo kakvih problema, a ovako su skratili proceduru i angažovali policiju da mu sruše baštu i da ga isele“, naveo je Gajić u pisanoj izjavi.

On je kazao da je u ovom slučaju reč o tome da „paralelne strukture vlasti“ sprovode svoju političku volju.

„Ovo faktički nije odluka organa vlasti u Vrbasu, nego postoji paralelna struktura moći, odnosno koordinator SNS-a i to je onaj čuveni ‘deliveri junit'“, naveo je Gajić.

Novaković i Vujičić uhapšeni su u pre podnevnim satima kada su se usprotivili rušenje bašte kafića u Vrbasu čiji je suvlasnik Vujičić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da su Novaković i ostali prisutni napali policajce, što je Novaković u izjavi za agenciju Beta negirao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.