Gajić: Ne plaćajte kazne po prekršajnim prijavama zbog učestvovanja u protestima

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, pozvao je danas gradjane da ne plaćaju kazne po prekršajnim prijavama koje su dobili od policije zbog učestvovanja na ekološkim protestima proteklih nedelja.

„Predlažem gradjanima da se bore i da niko ne prizna da je počinio prekršaj, a ko neće da se bori, neka plati kaznu“, rekao je Gajić, a saopštila je Narodna stranka.

Gajić je dodao da bi gradjani koji neće da plate kaznu po prijemu prekršajnog naloga trebalo da se potpišu na levoj strani tog naloga na mestu predvidjenom za potpis.

„Potom bi trebalo da na dva lista papira, svojeručno čitkim rukopisom ili odštampano, napišu u zaglavlju ‘Prekršajnom sudu’ i da navedu mesto u kojem je sud smešten, recimo, ‘Prekršajnom sudu u Valjevu’, a ispod toga naslov ‘Zahtev za sudsko odlučivanje'“, rekao je Gajić.

„U tekstu ispod naslova bi trebalo napisati: ‘U prilogu vam dostavljam potpisani prekršajni nalog. Ne priznajem prekršaj koji mi se stavlja na teret. U skladu sa zakonom, zahtevam sudsko odlučivanje'“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da bi ispod teksta trebalo da stoje datum, svojeručni potpis i adresa.

„Na jednom od dva papira sa istim zaglavljem, tekstom i potpisom trebalo bi prikačiti potpisan prekršajni nalog. Taj primerak je podnesak sudu, a na drugi primerak sud stavlja pečat prijema zahteva. Najbolje je da gradjani sami odnesu te papire u sud, a mogu ih poslati i preporučenom poštom“, rekao je Gajić.

„Videćemo da li će prekršajni sudovi posle toga pozvati gradjane kao okrivljene u prekršajnom postupku da bi dali odbranu po prekršajnim prijavama koje je protiv njih podnela policija“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da će, ako dobiju pozive na sudjenje, gradjanima dati pravne savete kako da se brane pred sudom.

„Gradjani mogu da se jave i Narodnoj stranci i naš Pravni savet će im obezbediti odgovarajuću odbranu“, zaključio je Gajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar