U trendu

Gajić (NS): Tužilac može da traži da Koluviju vrate u pritvor zbog intervjua Djukanoviću

Narodna stranka (NS) ocenila je danas da tužilac u slučaju „Jovanjica 2“ ima osnova da zatraži da se prvooptuženom Predragu Koluviji ponovo odredi pritvor, iz kojeg je nedavno pušten, zbog intervjua koji je, kao novinaru, dao svom advokatu Vladimiru Djukanoviću.

„Prekršana je zabrana uticaja na svedoke i uznemirenje javnosti. Šta bi se desilo da tužilac zatraži ponovo pritvor za Kuluviju, ali ne verujem da će se to desiti“, rekao je šef Pravnog tima NS Vladimir Gajić na konferenciji za novinare.

Djukavić je intervjuisao Koluviju nakon što mu je pre nekoliko dana ukinut zatvorski i odredjen kućni pritvor.

On je rekao da Djukanović nije prekršio odredbe tima što brani Kuluviju, iako je kao predsednik skupštinskog Odbora za pravosudje i član pravosudnih tela koja utiču na izbor sudija i tužilaca, ali to predstavlja sukob interesa.

Prema rečima Gajića, „u odbranu“ Koluvije uključio se i predsednik države Aleksadar Vučić, iz Ujedinjenih arapskih emirata i pri tome „bagatelisao za šta se vlasnik ‘Jovanjice’ tereti služeći se neistinom“.

Kako je rekao, Vučić je naveo nauporedivo manju količinu droge od one za koju je Koluvija optužen da je uzgajao, a reč je zapravo „o 4,5 tone proizvedene marihuane i 65.000 njenih stabljika“.

Napominjući da su u slučaju „Jovanjica 2“ optuženi i neki pripadnici bezbednosnih službi on je rekao da je „tradicija u Srbiji da je Bezbednosno informativna agencija (BIA) neprikladno povezana sa drogom“.

„Ako se sećate u sefu BIA je, posle 2000 godine, nadjeno 600 kilograma heroina, ali za to niko nije odgovarao“, rekao je Gajić, podsećajući na podatak koji se čuo prilikom sudjenja za ubistvo premijera Zorana Djindjića.

Potpredsednik NS Miroslav Aleksić, nije se pojavio na konferenciji za novinare, jer je, kako je objašnjemo, u izolaciji zbog korone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar