U trendu

Gajić: Pašalić samom sebi prilagodio Zakon o zaštitniku građana

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas na sednici Skupštine Srbije da je zaštitnik građana Zoran Pašalić „sebi lično prilagodio“ Zakon o zaštitniku građana tako da je moguće da on ostane na toj funkciji i kada stekne uslove za penziju, pošto u septembru puni 65 godina, i može ponovo da se kandiduje za tu funkciju.

„Pašalić je te izmene ‘uglavio’ kao član Radne grupe za izradu Zakona o zaštitniku građana. Podržao sam Natašu Tanjević koja je klasa za sve ostale kandidate za zaštitnika građana, ali nije dovoljno da budete najbolji, nego je važan samo partijski interes“, rekao je Gajić.

On je rekao da je za „istaknute pravnike“ u Visokom savetu sudstva i Visokom savetu tužilaca podržao dva doktora nauka i pet advokata čije su biografije impresivne i nema nijednog dokaza koji ukazuju na njihovu nedostojnost, ali da „izgleda“ da ima dokaza koji dovode u pitanje njihovu moralno-političku podobnost.

„Moralno-politička podobnost je kriterijum na osnovu kojeg se u stilu političkog talibanizma diskvalifikuje svako ko ‘nije naš’. Taj kriterijum govori da u političkoj eliti ima malo demokrata, nažalost“, rekao je Gajić na sednici.

Dodao je da na obe strane političkog spektra dominira „mentalitet mentalnog meningitisa“ po kojem je najvažniji kriterijum „moralno-političke podobnosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.