U trendu

Gašić i Demerdžiev: Srbija i Bugarska zajedno protiv krijumčara migranata

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas, prilikom sastanka sa bugarskim kolegom Ivanom Demerdžijevim, da je Srbija „spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija“.
Gašić se na Graničnom prelazu Kalotina, u Bugarskoj, sastao sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje Demerdžijevim sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dveju policija posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U tom kontekstu je naglašena potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske.

Demerdžiev je istakao da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i naglasio da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima.

Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima koji za cilj imaju poboljšanje prekograničnog saobraćaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar