U trendu

Gde su region, Evropa, svet u doba „nove normalnosti“

Osmi Beogradski bezbednosni forum, koji se održava od 17. do 19. oktobra, ponudiće odgovore na ključna pitanja – gde se region, Evropa i svet nalaze i kuda se kreću u ovom dobu „nove normalnosti“ i kako ostvariti napredak za sve u nepredvidivoj budućnosti.

Pod nazivom „Zajedništvom do odgovora na novu normalnost“ biće govora o činjenici da politički lideri više ne osećaju obavezu prema pravilima i institucijama post-hladnoratovskog perioda, a međunarodne institucije moraju biti ponovo osmišljene, kako bi uspele bolje razumeti i savladati izazove koji prete da ih sruše.

Forum će i ove godine biti otvoren akademskim događajem na temu „Koliko su odgovori EU na krize u okruženju prilagođeni specifičnostima konflikata“, a reč je o panelu koji okuplja mlade i perspektivne istraživače.

Tokom tri dana ova međunarodna konferencija će u Beogradu ugostiti više stotina govornika i učesnika iz više od 30 zemalja.

Beogradski bezbednosni forum je jedini događaj ove vrste koji je rezultat inicijative organizacija civilnog društva: Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Pokrenut je 2011. godine i danas je najprestižniji skup o bezbednosnoj i spoljnoj politici koji se održava u ovom delu Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.