U trendu

GDF: Parada Besmrtni puk je licemerna dok Rusija gazi Ukrajinu

Gradjanski demokratski forum (GDF) ocenio je kao licemerno da ambasada Rusije poziva na paradu Besmrtni puk u čast Dana pobede nad fašizmom, dok, kako su navelu „Rusija gazi suverenu Ukrajinu i vodi istrebljivački rat protiv ukrajinskog naroda.

GDF je saopštio da je „ovaj rat usmeren protiv Evrope, slobode i demokratije, svih onih vrednosti koje su označavale antifašizam“.

„Upravo zbog toga (ruski predsednik Vladimir) Putin nije samo uništio budućnost velikom ruskom narodu, on mu svojim agresivnim ratom, kao i strašnim zločinima koji su počinjeni, oduzima i prošlost. Milionske sovjetske, a pre svega ruske, ukrajinske i beloruske žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, sada su zgažene, jer Rusijom danas vlada tiranin koji vodi rat protiv najveće evropske države“, naveo je GDF.

Poručio je ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan Harčenku da mu deo Srbije koji „nije porobljen gebelsovskom propagandom niti kupljen novcem NIS-a“ neće dopustiti manifestaciju koju su ocenili kao „putinovsku izmišljotinu iz 2011. u kojoj marširaju desničari, ksenofobi, mrzitelji Evrope i šovinisti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.