U trendu

Gervala Dačiću: Znam da si ljut, pokazao si zašto su te zvali Mali Sloba

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala-Švarc je na večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku odgovarajući ministru inostranih poslova Srbije Ivici Dačiću rekla da razume zašto je ljut i da zna zašto koristi jezik iz 1990-tih godina.

„Vi ste upravo danas pokazali zašto su vas ljudi u Srbiji devedesetih zvali ‘mali Sloba’, ‘mali Milošević’, zbog tvog idola. Razumem da ste ljuti, znam ovaj jezik tog vremena“, kazala je ona, preneto je u Prištini.

Dodala je da je „njemu i sličnima“ teško da objasne svojim građanima da su izgubili Kosovo 1999. godine i „morate zadržati takvu retoriku“, rekla je Gervala.

Pošto je Dačić pomenuo njenog oca, kazala je da je ubistvo njenog otca 1982. godine, književnika i novinara koji se nenasilnim metodama angažovao za nezavisnost Kosova, bilo odgovornost UDBE koju su, kako je rekla, imali pod kontrolom kadrovi iz Srbije.

Savet bezbednosti UN raspravlja o novom, šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (UNMIK).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.