U trendu

Glas Zaječara: Zabrinuti meštani Malog Izvora protestovali zbog istraživanja ruda

Stanovnici Malog Izvora kod Zaječara protestovali su danas zbog najavnljenih brojnih istražnih radova koji za cilj imaju mapiranje i utvrdjivanje rudnih bogatstva u tom regionu, javio je Glas Zaječara.

Predstavnik inicijativnog odbora „Nećemo kamenolom kod Malog Izvora“ Slobodan Petrović izjavio je da je istočnoj Srbiji namenjena crnja sudbina nego Jadru.

„Današnji protest je sazvan pod naslovom protiv kamenoloma i protiv uništavanja istočne Srbije. Problem kamenoloma je aktuelizovan, medjutim u poslednje vreme su se pojavili dokumenti koji pokazuju da je istočnoj Srbiji namenjena još crnja sudbina nego Jadru kroz projekat Rio Tinto. Želimo da pokažemo naš stav da se ne slažemo sa tim projektima“, rekao je Petrović.

Samostalni odbornik u skuštini oppštine Zaječar Dejan Krstić izjavio je da je „odlika“ treće decenije 21. veka otimanje resursa, „onoga što pripada narodu“.

„I to je sada svuda u Srbiji, a istočna Srbija je, kao posebno bogata raznim resursima, na udaru. Pažnju je na sebe obratila zapadna Srbija, a ovde su problemi možda još veći, zbog velikog bogatstva“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.