U trendu

Glavni odbor SPS prihvatio predlog mandatara

Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u ponedeljak uveče je na sednici u Beogradu jednoglasno prihvatio da predstavnici te stranke učestvuju u budućoj Vladi Srbije.

„Na sednici Glavnog odbora jednoglasno smo odlučili da udjemo u vladu i da personalni sastav naših ministara bude u skladu sa predlogom premijera Aleksandra Vučića“, rekla je posle sednice zamenica predsednika SPS Slavica Djukić Dejanović za agenciju Beta.

Ona je navela da će lider SPS Ivica Dačić biti prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova, dok će ministar za energetiku i rudarstvo biti Aleksandar Antić.

Djukić Dejanović je potvrdila da je predložena za ministra bez portfelja i da će se o budućem sastavu vlade raspravljati sutra u parlamentu.

Kako je saopštio SPS, Djukić Dejanović, koja je specijalista neuropsihijatrije, kao ministar u novoj vladi baviće se pitanjima iz svoje struke uključući rad u zajednici, kao i zaštitom dece i osoba sa smetnjama u razvoju, prevencijom nasilja u zemlji i zaštitom svih ugroženih i osetljivih grupa.

Uoči početka sednice Glavnog odbora SPS, predsednik socijalista Ivica Dačić je ocenio da Vlada Srbije u novom mandatu može da završi pregovore o članstvu Srbije u EU, kao i unutrašnje reforme koje će Srbiju učiniti modernom zemljom.

Dačić je kazao da sa Vučićem nije razgovarao o novim direktorima javnih preduzeća, ali kako je dodao, nova vlada kao „kombinacija“ onih koji su do sada radili i novih ljudi, jeste tim koji može da ostvari rezultate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.