U trendu

Goati: PSG će bez DS imati slabiji rezultat u Beogradu

Odluka Pokreta slobodnih gradjana (PSG) da više ne saradjuje s Demokratskom strankom zbog predloženih izmena Ustava i njene spremnosti da o tome razgovara s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao posledicu će imati slabiji rezultat PSG u Beogradu, jer taj pokret nema infrastrukturu koju DS poseduje, izjavio je danas politički analitičar Vladimir Goati.

Goati je za agenciju Beta odluku PSG ocenio kao „još jedan pucanj u vlastitu nogu opozicije“.

„Vredi li sukob oko odnosa prema pojedincu slabijeg rezultata demokratskih snaga na narednim izborima? Odgovor je, ne vredi“, rekao je Goati.

On je naveo da „a priori neprijateljstvo prema Vučiću ne doprinosu stabilizaciji i eventualnom ujedinjenu opozicije, naročito zato što je lider SNS-a na predsedničkim izborima, koje su relevantni činioci priznali kao demokratske, odneo ubedljivu pobedu“.

„Šteta je i to što DS sa svojom infrastrukturom ne bi podržao trenutno bolje kotirani PSG. Šteta je što je do ove vrste nesporazuma došlo uoči izbora. Centar i stožer okupljanja demokratske, proevropske opozicije u ovom trenutku može da bude samo Jankovićev pokret na osnovu podrške koju uživa. Ovaj poslednji potez ne može doneti nikakve koristi ni Vuku Jeremiću, ni ostalim opozicionim strankama. Opozicija, po svemu sudeći, ostaje u krugu svog samouništenja“, kazao je Goati. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.