Gojković: Troje poslanika Dveri upali u kabinet, sama sam ih izbacila

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da su troje poslanika Dveri upali u njen kabinet, vređali je i onemogućavali da napusti prostoriju, a da je ona sama uspela da ih izbaci.

Gojkovićeva je novinarima u Skupštini Srbije rekla da su Boško Obradović, Marija Janjušević i Srđan Nogo, oko 10.00 sati nasilno upali u njenu kancelariju, vikali, vređali je, kao i žene koje rade u njenom kabinetu.

Gojkovićeva je kazala da su im sekretarice rekle da se ona priprema za sastanak sa predstavnicima Senata Italije, ali da je Obradovič „upao“ u njen kabinet.

„Ovo se dešavalo samo u fašističkim režimima“, ocenila je Gojković i dodala: „Nisam želela to da dozvolim, da se ponižava parlament Italije, da parlament bude fašistički poligon, nisam želela i neću dozvoliti da se napada bilo koja žena ovde, ne mislim samo na sebe, već na saradnice i pripadnice službe obezbeđenja, a njih su oni grubo vređali“.

Ona je kazala da je ponosna što je troje poslanika Dveri uspela sama da izbaci iz kabineta.

„Sama sam uspela sve troje da fizički izbacim iz svoje kancelarije i ponosna sam na to, jer ću na svaki način zaštiti žene koje se bave politikom, kao i Narodnu skupštinu Republike Srbije“, rekla je Gojković.

Ona je kazala da će nastaviti sa redovnim aktivnostima i sednicu parlamenta voditi kako je predviđeno.

Upitana da li misli da i ona doprinosi ovakvoj atmosferi u Skupštini Srbije, kako često navodi opozicija, Gojković je rekla da oni „nemaju ogledalo kod svoje kuće i ne vide kako se ponašaju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.