Gojković: Zakazaću posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati moja smena

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će zakazati posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi za njenu smenu.

Ona je tokom utvrdjivanja dnevnog reda poslanicima rekla da ta sednica može biti održana najranije 29. aprila.

Maja Gojković je pojasnila da je inicijativa podneta 13. aprila po redovnom postupku, što znači da je potrebno da prodje 15 dana od podnošenja zahteva kako bi mogao biti uvršten u dnevni red.

Kako je istakla, opozicija nema dovoljna broj poslanika da to uvrsti u dnevni red, te da će im pomoći ona i poslanici vladajuće većine i da će uz njihovu pomoć biti zakazana posebna sednica o tim inicijativama.

„Evo, spremni smo da vam pomognemo da to dodje na dnevni red jer vas nema dovoljno. Ja hoću da budem na dnevnom redu i biće posebna sednica samo sa tim tačkama dnevnog reda, 29. aprila, 30. aprila ili 1. ili 2. maja“, rekla je Maja Gojković.

Predsednica Skupštine je rekla i da sednicu neće voditi ona, ni poslanici iz reda Srpske napredne stranke.

Inicijative za smenu Maje Gojković podnela je Demokratska stranka (DS) i pokret Dosta je bilo koji je, osim smene Maje Gojković, tražio smenu i Veroljuba Arsića, potpredsednika parlamenta iz Srpske napredne stranke.

Maja Gojković je inače poslanicima saopštila da će o tome biti posebna sednica, pošto je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov tokom utvrdjivanja dnevnog reda rekla da se već dve nedelje ispred Skupštine Srbije okupljaju mladi ljudi koji imaju zahteve, a medju njima je i zahtev za smenu predsednice parlamenta i zatražila da učini svima uslugu i tu tačku stavi na dnevni red.

„Molim Vas da učinite svima uslugu i da to uradite“, rekla je Aleksandra Jerkov.

U Skupštini je i dalje u toku utvrdjivanje dnevnog reda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.