U trendu

Goran Marković: Vučić je od Srbije napravio primitivnu baruštinu

Reditelj Goran Marković izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbiju pretvorio u „primitivnu baruštinu“ i da „samo Bog zna šta će on još uraditi“.

On je u intervjuu za regionalni portal Al Džazire rekao da je nedavni „glupi, besmisleni napad“ na njega pokazao kako režim u Srbiji funkcioniše.

„Čim se pojavi neki problem koji bi mogao da vlast košta rejtinga – ona inscenira nepostojeću dramu, zaveru, atentat ili nešto slično i digne buku koju već obamrli ljudi, svakodnevno zasuti lažima, ne mogu više da provere i primaju ih kao svakodnevicu“, rekao je Marković.

On je rekao da nije, i pored nekoliko pokušaja, uspeo da pogleda film „Quo vadis, Aida?“, ali da smatra da je ovom „izgleda po svemu značajnom filmu“ mesto u srpskim bioskopima.

„Ali, to će se u mojoj zemlji teško desiti. Još uvek su ovde na sceni niske strasti“, kazao je Marković.

Komentarišući ideju za film „Doktor D“, sa kojim je neuspešno konkurisao kod Filmskog centra Srbije, Marković je rekao da njega zapravo lik haškog osudjenika Radovana Karadžića uopšte ne interesuje.

„Mene zanima šta se dešava sa psihom nekoga ko jako dugo izigrava nekog drugog. I šta ako stvarno počne da veruje u svoj izmišljeni identitet? Da li neko može, iz ovih ili onih razloga, postati neko drugi? Doktor D. je taj slučaj. Čovek koji je, ubedjujući druge da je nekakav iscelitelj, bioenergetičar, guru, šaman ili šta već – prešao granicu normalnog i poverovao da je sasvim druga osoba“, rekao je Marković.

Marković smatra da je u Srbiji moguć politički preokret tek kada se pobune mladi ljudi i shvate šta Vučić „čini za njihovu budućnost“.

„U suprotnom, bojim sa da ja neću doživeti bolje dane u Srbiji. A ni ti mladi, koji će, ne učinivši ništa za sebe, zauvek napustiti ovu zemlju“, rekao je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)