U trendu

Gradjani ispred Prekršajnog suda, podrška studentima FDU

ViÅ¡e od 100 gradjana okupilo se danas ispred zgrade PrekrÅ¡ajnog suda u Beogradu kako bi podrÅŸalo studenate Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića protiv kojih je Ministarstvo unutraÅ¡njih poslova podnelo prekrÅ¡ajnu prijavu jer su „organizovali“ neprijavljeni skup 21. aprila.

Medju okupljenim gradjanima su i predsednik Demokratske stranke Dragan Å utanovac i predsednik Nove stranke Zoran Åœivković, lider Pokreta slobodnih gradjana SaÅ¡a Janković, Biljana Srbljanović, Nikola Djuričko.

Ministar unutaÅ¡njih poslova NebojÅ¡a Stefanović ranije je rekao da su se dvojica studenata protiv kojih su podnete prekrÅ¡ajne prijave sami legitimisali kao organizatori skupa „Protiv diktature“.

Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić označeni su kao organizatori protesta, a zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, budući da su skupovi bili neprijavljeni, dobili su prekršajne prijave.

Protesti „Protiv diktature“ počeli su 3. aprila, dan posle odrÅŸavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

FDU je podrÅŸao svoje studente, navodeći da je moralna obaveza fakulteta da zaÅ¡titi svoje studente od pokuÅ¡aja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrÅŸi u slobodnom iskazivanju miÅ¡ljenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.