U trendu

Gradjanski blok 381: Netačna izjava Borka Stefanovića o razgovorima o ulasku u drugi …

Gradjanski blok 381 saopštio je danas da je netačna izjava jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića da se sa Pokretom slobodnih gradjana, liderom Sašom Jankovićem ili tim gradjanskim blokom razgovara „na više nivoa“, o ulasku u drugi opozicioni blok.

„Razgovori te vrste ne postoje, a spekulacije te vrste su neozbiljne, štetne i zbunjuju opozicionu javnost“, naveo je Gradjanski blok 381 reagujući na intervju Borka Stefanovića za jučeranji list Blic u kojem je govorio da su u toku razgovori sa liderom SDS Borisom Tadićem o mogućnosti priključenja Savezu za Srbiju, a u odgovoru na pitanje da li se razgovara sa Sašom Jankovićem i PSG rekao: „vrata su im otvorena, razgovara se na više nivoa“.

Iz Gradjanskog bloka 381 naveli su da su više puta ukazivali na to da dve politički raznorodne opozicione grupacije treba i mogu da saradjuju na stvaranju uslova za fer izbore i smenu diktature, ali da postoje suštinske razlike u vidjenju unutrašnjeg uredjenja, spoljnopolitičkog položaja i budućnosti Srbije posle predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te i da bi njihovo ujedinjenje bilo neprirodno, lažno i neplodno.

„Različite vizije Srbije postoje vekovima. Svako ima pravo da slobodno izabere svoju. Ali od njih nikad nije mogla da nastane jedna, bez štete po Srbiju“, naveo je Gradjanski blok 381.

Navodeći da „ujedinjenje suprotnih smerova na istom pravcu za rezultat ima nulu kretanja – zarobljeno društvo, zakočenu zemlju“, ocenili su da je u skorije vreme to pokazala i politika „četiri stuba spoljne politike“ i „Vučićeva politika suvog opstanka na vlasti, svih smerova, a samo jednog pravca – na dole“.

„Samo Srbija je jedna, a njenu budućnost čuva politički pluralizam. Vučić Srbiju ne sme vratiti u stanje predpolitičke zajednice“, naveo je Gradjanski blok 381.

Gradjanski blok 381, na čijem je čelu Janković, čine Pokret slobodnih gradjana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Madjarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.