U trendu

Gradjanski preokret: Tužilaštvo i ombudsman da reaguju zbog incidenta u Zrenjaninu

Gradjanski preokret najoštrije je osudio izostanak adekvatne reakcije policije sinoć u centru Zrenjanina kada su za sada nepoznate osobe napale gradjane koji su mirno protestovali.

Aktivisti Gradjanskog preokreta ukazali su da je zabrinjavajuća sve češća pojava u Srbiji da policija ignoriše nasilje koje se dešava pred njihovim očima.

Takodje su pozvali nadležno tužilaštvo da sprovede istragu i privede pravdi nasilnike iz Zrenjanina, a Zaštitnika gradjana da sprovede postupak nadzora nad policijom i utvrdi njene propuste.

Nekoliko mladića u civilu oduzelo je i polomilo tranparente gradjanskim aktivistima koji su sinoć u centru Zrenjanina izražavali nezadovoljstvo što u gradu već 17 godina nema zdrave vode za piće.

U strogom centru kod rimokatoličke crkve oko 21 čas njima je iznenada prišlo nekoliko mladića, oduzelo i polomilo transparente koje su držali u rukama.

Kako je naveo portal Autonomija, umalo nijje došlo i do ozbiljnijeg koškanja, a jednog gradjanskog aktivistu nepoznati mladić je odgurnuo.

Nakon toga policija je udaljila mladiće, a gradjanske aktiviste su okružili komunalni milicajci i legitimisali ih pod izgovorom da nisu prijavili skup.

Oko 30 gradjana daće izjavu šta se dogodilo, a policija je navodno prepoznala osobu u zelenoj trenerci koja je lomila transparente.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.