U trendu

Gradjanskoj platformi Akcija pristupila Grupa gradjana Vreme je

Otvorenoj gradjanskoj platformi Akcija danas se pridružila još jedna organizacija – Grupa gradjana „Vreme je“ iz Vladimiraca.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i inicijator Akcije Nebojša Zelenović rekao je na konferencji za novinre da su time pokrivena 63 grada i opštine u Srbiji, saopštila je Akcija.

„U njima imamo što odbore stranke Zajedno za Srbiju, što partnerske organizacije iz svih delova Srbije sa idejom da ponudimo gradjanima jednu novu političku opciju za koju mogu da glasaju“, rekao je Zelenović.

On je podsetio da program te gradjanske platforme – Zeleni dogovor za Srbiju, nudi konkretna rešenja da Srbija ne zaostaje sa evropskim ekonomijama u zelenoj transformaciji i da se čuva životna sredina.

„Brzo smo uspostavili saradnju sa Ne davimo Beograd, sa ekološkim pokretima, sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i njegovom organizacijom koja se bavi zaštitom životne sredine, ali i medjunarodnu saradnju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, podneta je i aplikaciju za članstvo u Evropskoj zelenoj partiji.

„Očekujem da se u decembru otvore vrata ne samo za našu političku organizaciju nego i za druge zelene pokrete sa Zapadnog Balkana“, rekao je Zelenović.

Dodao je da je uspostavljena i regionalna saradnja.

„Očekujem u oktobru veliki dogadjaj na kom će se zelene organizacije Zapadnog Balkana udružiti u jednu snagu koja se jače bori za zaštitu životne sredine i vladavinu prava, demokratiju, za zaštitu institucija i sve ono što je ugroženo različitim diktatorskim režimima na Zapadnom Balkanu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, i pored toga što pregovori o izbornim uslovima nisu protekli očekivano – nema kukanja.

Napomenuo je i da (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić „ne da poštene izbore“.

„Na nama je da ojačamo i da se izborimo za bolje uslove. Mi mislimo da je ovo put, da nam to neće omogućiti niko sa strane, nego da se moramo izboriti sami“, rekao je Zelenović.

Predstavnik Grupe gradjana „Vreme je“ Djordje Mirković je rekao da je mladji deo te organizacije doneo odluku da želi da radi progresivnije i da donese nove ideje za razvoj mesta u kom žive.

Naveo je i da su Akciju izabrali zbog dokazanih rezultata u vodjenju Šapca.

„Pokazali su u Šapcu (dok je Zelenović bio gradonačelnik) da su mnogo toga sproveli u delo i da umeju da rade“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, grupa gradjana „Vreme je“ želi da promeni stvari u Vladimircima, ali i u Srbiji.

„Želimo da otvorimo nova pitanja za našu opštinu, unesemo nove ideje i nove politike i da zajedno sa partnerima pokušamo da promenimo stvari u našem mestu i u Srbiji generalno“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.